تفاوت کرم آبرسان و مرطوب کننده

اگر به روتین پوستی و مراقبت های پوستی علاقه داشته باشید حتما مطالبی درباره ی تفاوت کرم آبرسان و مرطوب کننده به گوشتان خورده است. تنوع در کرم های مراقبت های پوستی می تواند برای افراد مبتدی کمی گیج کننده باشد و انتخاب را برایشان سخت کند. اینکه کدام محصول را استفاده کنند و یا اینکه ابتدا از کدوم کرم استفاده کنند. آبرسان و مرطوب کننده دو محصولی هستند که گاهی ممکن است به اشتباه جایگزین یکدیگر استفاده شوند و باعث بروز مشکلاتی شوند. شناخت تفاوت ها و شباهت های این دو می توانند راهنمای شما در انتخاب محصولات روتین پوستی باشند. در ادامه درباره ی تفاوت ها، شباهت ها، کاربرد ها، طرز استفاده و ترکیبات تعیین کننده صحبت میکنیم.

قبلا از شروع مقاله دوست داریم تجربه ی یکی از مراجعه کنندگان نداطب را در اختیار شما قرار دهیم تا بیشتر با اهمیت شناخت و استفاده صحیح محصولات پوستی (مثل آبرسان و مرطوب کننده) آشنا شوید. مراجعه کننده ای از شدت چربی پوست خود بسیار ناراضی بودند و اظهار می کردند با وجود استفاده ی مداوم از روتین پوستی بهبودی در وضعیت پوستشان مشاهده نشده است و هر روز پوستشان چرب تر می شود. روتین پوستی ایشان شامل شوینده، آبرسان هیالورونیک اسید و ضد آفتاب بود که شب ها فقط از دو مورد اول استفاده می کردند. ظاهر پوست بسیار کدر و خسته به نظر می آمد و در نواحی پیشانی چروک های ریزی نمایان بود. پوست کاملا دهیدراته شده بود اما چرا؟ چرا با وجود استفاده از آبرسان پوست بی آب و چرب بود؟ در انتهای این مقاله متوجه دلایل می شوید. با ما همراه باشید.

تعریف کرم آبرسان و مرطوب کننده

قبل از اینکه به تفاوت کرم آبرسان و مرطوب کننده بپردازیم باید هر کدام را به طور مجزا بشناسیم و بدانیم چه عملکردی دارند.

کرم آبرسان پوست چیست؟

آبرسان ها موادی تحت عنوان humectants (هومکتانت یا جاذب الرطوبه) می باشند. این ترکیبات آب را از هوا یا لایه‌های پایین‌تر پوست شما جذب می‌کنند و بر روی پوست نگه می‌دارند تا همیشه پوستی با طراوت و نرم داشته باشید. از مهم ترین و شناخته شده ترین ترکیبات آبرسان می تواند گلیسیرین و اسید هیالورونیک را نام برد.

هموکتانت ها آبرسان پوست هستند

ترکیبات آبرسان پوست را بشناسید:

چه زمانی نیاز به کرم آبرسان است؟

در پوست ما به طور طبیعی آبرسان (هیدراتورها) وجود دارند و اصلی ترین آن ها اسید هیالورونیک است. این ترکیب طبیعی می تواند 1000 برابر وزن خود آب جذب کند و آرام آرام آن را تحویل سلول ها دهد. هیالورونیک اسید آب را از سلول های داخلی پوست (درم) گرفته و به سلول های خارجی پوست (اپیدرم) می رساند. و این آب از داخل بدن شما تامین می شود؛ در نتیجه اگر شما به میزان کافی آب ننوشید پوست شما نیز دهیدراته و بی آب می شود.

با وجود هیدراتورهای طبیعی چه نیازی به کرم آبرسان است؟

اگر پوست یک کودک را با پوست یک بزرگسال مقایسه کنید متوجه این علت می شود. متاسفانه با افزایش سن میزان هیالورونیک پوست کاهش پیدا می کند و از طرفی پوست نازک تر شده و آب خود را راحتتر از دست می دهد. به همین دلیل متخصصین پوست توصیه می کنند تا از بعد از 20 سالگی از محصولات آبرسان برای آبرسانی پوست خود کمک بگیرید. ترکیبات آبرسان می توانند رطوبت محیط را نیز به خود جذب کنند و در اختیار سلول های پوست بگذارند.

کرم مرطوب کننده پوست چیست؟

مواد مرطوب کننده بر پایه ی روغن هستند و از نوع ترکیبات پوشاننده (occlusive) هستند. موادی مانند وازلین، روغن معدنی، امولینت‌‌هایی چون اِسترها و روغن‌های گیاهی. این مواد لایه ای روی سطح پوست ایجاد می کنند و از تبخیر شدن و از دست رفتن آب جلوگیری می کنند، در واقع به گونه آب را در سلول های پوست محبوس می کنند. همچنین مواد رطوبت رسان برای درمان خشکی و زبری پوست هم استفاده می شوند.

کرم مرطوب کننده چجوری عمل میکنه

کدام ترکیبات مرطوب کننده هستند؟

3 تفاوت اساسی کرم آبرسان و مرطوب کننده

  • آبرسان آب پوست شما را تامین می کند و مرطوب کننده آب را داخل پوست شما نگه می دارد. آبرسان جایگرین هیدراتورهایی که با افزایش سن کاهش پیدا کردند.
  • کرم های مرطوب کننده اغلب بر پایه روغن و کرم های آبرسان ها اغلب بر پایه ی آب هستند.
  • زمان استفاده، ابتدا باید از آبرسان و سپس از مرطوب کننده استفاده کرد.
تفاوت کرم آبرسان و مرطوب کننده نداطب
عملکرد آبرسان چگونه است چه تفاوتی با مرطوب کننده دارد

خشکی و بی آبی پوست دو مشکل متفاوت

در مشکل خشکی پوست میزان رطوبت و چربی پوست کاهش پیدا کرده است و پوست خشک و پوسته پوسته می شود. این مساله در پوست های خشک بیشتر رایج است ولی پوست های چرب هم از آن بی نصیب نیستند و ممکن است برای پوست های چرب هم اتفاق بیفتند. به طور مثال افرادی که مکررا برای کنترل چربی پوست خود از شوینده های قدرتمند استفاده می کنند دچار خشکی بیش از اندازه می شوند. در این افراد پوست به جبران کمبود این چربی، سبوم (چربی) بیشتری تولید می کند و باعث می شود پوست چرب تر شود. و این مساله ناشی از عدم استفاده از مرطوب کننده می باشد. اما بی آب یا دهیدراته شدن مشکلی است که در آن پوست کدر و تیره می شود و چروک های سطحی ظاهر پررنگ تری به خود می گیرند و این موضوع می تواند هم به دلیل عدم استفاده از مرطوب کننده و هم کرم آبرسان باشد.

سوالات متدوال درباره ی تفاوت کرم آبرسان و مرطوب کننده

آب خوراکی ضروریست ولی کافی نیست؛ خوردن آب می تواند در سلامت پوست شما موثر باشد ولی در تامین و حفظ رطوبت پوستتان به تنهایی خیر.

خیر استفاده همزمان باعث بهتر شدن بافت پوست، یکدست و روشن شدن پوست می شود. ولی بهتراست ابتدا از ترکیب برپایه آب (آبرسان) و سپس ترکیب بر پایه روغن (مرطوب کننده) استفاده کنید.

تصور اشتباهی است که آبرسان فقط مختص پوست خشک است، همه انواع پوست ها به آبرسان نیازمندند.

محصولات زیادی در بازار موجود است و ممکنه سردرگم کننده باشد. باید بدانید اغلب آنها از هر دو ویژگی برخوردار هستند. اغلب لوسیون های موجود در بازار هم دارای ترکیبات پوشاننده (occlusive) و هم نرم کننده (emollients) و جاذب رطوبت (humectants) هستند. درنتیجه می توانند هم آبرسان پوست باشند و هم حافظ رطوبت پوست. به آن ها کرم های چند مظوره گفته می شود.

اگر دچار این مساله شده اید احتمالا از کرم آبرسان به درستی استفاده نمی کنید.

سه نکته مهم در استفاده صحیح از کرم آبرسان پوست

  1. حتما از کرم و یا ژل آبرسان روی پوست مرطوب استفاده کنید. استفاده از آن روی پوست خشک می تواند باعث دهیدراته تر شدن پوست شود. همانطور که در بالاتر توضیح دادیم ترکیبات آبرسان آب را به خود جذب میکنند و آرام آرام در اختیار سلول ها قرار می دهند، اگر پوست خشک باشد از لایه های زیر تر پوست آب را گرفته و باعث دهیدراته شدن پوست می شوند.
  2. حتما بعد کرم آبرسان از کرم مرطوب کننده استفاده کنید. آبرسان ها اغلب بافت سبک و برپایه ی آبی دارند و می توانند سریع تبخیر شوند. برای اینکه جلوی تبخیر را بگیریم باید از یک سد محافظتی استفاده کنیم. اسم این سد کرم مرطوب کننده است.
  3. در کنار مراقبت پوستی از آب کافی روزانه غافل نشوید. وظیفه ی ترکیبات همکتانت ( جاذب رطوبت) جذب رطوبت از هوا و لایه های زیرین پوست است ولی زمانی که آب بدن کم باشد عملا استفاده از هموکتانت ها بی فایده است. باید برای سلامت و زیبایی پوست خود در طول روز میران کافی از آب استفاده کنید. استفاده از مواد غذایی و میوه هایی که آب خوبی دارند میتواند کمک کننده باشد مانند :هندوانه، توت فرنگی و خیار
  •  

اسان ترین روش برای تشخیص مراجعه به جعبه محصول است. کلمه Hydrating به معنی آبرسانی و Moisturizing به معنی مرطوب کنندگی است. ولی اگر میخواهید تخصصی تر بررسی کنید نیاز به دانش درباره ی ترکیبات مراقبت از پوست دارید. در جدول زیر می تواند مجموعه ترکیباتی را ببینید که ویژگی آنها مشخص شده است.  با استفده از جدول ترکیبات می توانید محصولات خود را بهتر انتخاب کنید.

ترکیباتمرطوب کنندگی یا آبرسانی
اسید هیالورونیکآبرسان
آلوئه وراآبرسان
اسید لاکتیکآبرسان
اسید سیتریکآبرسان
اورهآبرسان
اسید استئاریکمرطوب کننده
گلیسیرینآبرسان
عسلآبرسان
روغن های گیاهی (اسکوآلن،جوجوبا،درخت چای،رز هیپ)مرطوب کننده
شی باترمرطوب کننده
سدیم لاکتاتآبرسان
موم عسلمرطوب کننده
لانولینمرطوب کننده
روغن معدنیمرطوب کننده
موسین حلزونآبرسان
روغن دانه های مغذی ( نارگیل، بادام و شاهدانه)مرطوب کننده

نتیجه گیری

در این مقاله با تفاوت کرم آبرسان و مرطوب کننده آشنا شدیم و به این نتیجه رسیدیم که کرم آبرسان و مرطوب کننده مکمل یکدیگر هستند و برای یک مراقبت از پوست اصولی ضروری می باشند. برای کاهش هزینه میتوان از کرم های چند منظوره ای استفاده کرد که هر دو ویژگی را داشته باشند. حتما به درستی از این دو محصول استفاده کنید تا مانند مراجعه کننده ما ( در پارگراف شاید برای شما هم اتفاق بیفتند ذکر کردیم) با مشکل مواجه نشوید. استفاده از آبرسان بدون مرطوب کننده به عنوان سد محافظ پوست دچار دهیدراتگی شده و این امر در پوست های چرب منجر به تولید چربی بیشتر می شود.